OMGEVING

ACTIVITEITEN

Soort activiteit
Potterie De Tramhalte

Potterie De Tramhalte

Station voor kunst en keramiek. Wilt u nu ook eens het pottenbakken ervaren? Dat kan bij De Tramhalte in Bergen! Een begrip in Noord-Limburg waar keramisch ontwerper en vormgever Geert Jacobs al 40 jaar “full time” professioneel klei vormt.
Meer
Olde Kruyk

Olde Kruyk

Museum en verkoop Gul en Fransje de Oldekruik. Ook hier kunt u terecht voor een leuke een leerzame workshop pottenbakken. Voor meer info over Olde Kruyk verwijzen we u graag naar hun website. Klik op onderstaande knop.
Meer
Pieterpad

Pieterpad

Loop langs het Pieterpad. Wij liggen aan de routes “Groesbeek-Gennep” en “Gennep-Vierlingsbeek”. Klik op onderstaande link voor meer info.
Meer
Even geduld aub...

MUSEA

Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis

In Museumpark Orientalis waan je je in een andere wereld. Je ontdekt de kleurrijke wereld van verschillende religies en denkbeelden en je geniet van de ruimte en de bijzondere natuur. Een park waar je als moderne pelgrim letterlijk en figuurlijk op ontdekking gaat. Met verrassende activiteiten voor jong en oud.
Meer
Vrijheidsmuseum Groesbeek

Vrijheidsmuseum Groesbeek

In het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum. Het museum ligt dicht bij Duitsland en midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens WO2: Market Garden en Veritable. Het is een publiekstrekker voor jong en oud, uit binnen- en buitenland.
Meer
De Oude Pottenbakkerij

De Oude Pottenbakkerij

Wilt u meer weten van de historie van de pottenbakkerijen in de omgeving? Laat u dan inspireren bij dit gezellige museum. Voor meer info klik op onderstaande link..
Meer
Even geduld aub...

STEDEN

Goch

Goch

Goch is een stad en gemeente in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De gemeente behoort tot de Kreis Kleve. Op 31 december 2020 telde de gemeente 34.531 inwoners op een oppervlakte van 115,38 km².
Meer
Kleef

Kleef

Kleef (Kleverlands: Kleff, Duits: Kleve) is een gemeente en hoofdstad van Kreis Kleve in het westen van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, tien kilometer ten zuiden van de rivier de Rijn in de Nederrijnse Laagvlakte en niet ver van de Nederlandse grens bij Nijmegen en ’s-Heerenberg. Kleef ligt ook tussen de Duitse stad Emmerik en het bosgebied Reichswald. De stad ligt op de helling van de Nederrijnse Heuvelrug, een stuwwal uit de ijstijd. Deze stuwwal begrenst het rivierterras van de Rijn. Het centrum van Kleef is heuvelachtig met een hooggelegen burcht. De naam van de stad valt te herleiden tot het Middelnederlandse woord clef of clif (klif). De gemeente Kleef telt 52.359 inwoners (31 december 2020) op een oppervlakte van 97,79 km². De stad kreeg in 1242 stadsrechten. Het plaatselijke stadsdialect is het Kleefs, dat tot het Kleverlands behoort.
Meer
Nijmegen

Nijmegen

Nijmegen is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland, dicht bij de grens met Duitsland. De gemeente telt 179.073 inwoners en is qua inwonertal de grootste gemeente van Gelderland en daarnaast de tiende van Nederland. Wandel door het Kronenburgpark, de oudste straat van Nederland of langs de pas vernieuwde Waalkade. Bezoek de Stevenskerk en het Mariënburgkapel en laat je verrassen door de mooie architectuur. Onderstaande bezienswaardigheden mag je niet missen tijdens een bezoek aan Nijmegen! De stad ligt grotendeels op de zuidelijke oever van de Waal, aan de voet van een stuwwal. Na de Tweede Wereldoorlog breidde de stad zich naar het zuiden en westen uit. Eind jaren negentig volgde de uitbreiding naar het noorden, de rivier over: de zogenoemde Waalsprong. In het gebied rond en tussen de reeds bestaande dorpen Lent, Ressen en Oosterhout is vanaf eind jaren negentig veel nieuwbouw gepleegd. Nijmegen heeft een lange geschiedenis die meer dan 2000 jaar teruggaat. Als Ulpia Noviomagus Batavorum kreeg het rond het jaar 100 marktrechten. In 1230 werd Nijmegen vrije rijksstad en in 1402 hanzestad. Nadat Nijmegen tussen 1655 en 1679 al eens een Kwartierlijke Academie huisvestte, is de stad sinds de komst van de Katholieke Universiteit (sinds 2004 ook bekend als Radboud Universiteit) in 1923 een universiteitsstad.
Meer
Even geduld aub...

Boek nu één van onze kamers

Geniet van een verblijf in het landelijk gelegen B&B Potterie De Champignon in Gennep. De mooie kamers en prachtige omgeving waar u heerlijk kunt ontspannen.

Hoe vul ik de juiste datum in?

Om de datum in te vullen of te wijzigen dient u altijd de begin- én einddatum te kiezen. 

Met de eerste klik op de agenda selecteert u de begindatum en met de tweede klik de einddatum. 

Zie video als voorbeeld. 

Mocht het niet lukken dan kunt u altijd contact opnemen met info@potteriedechampignon.nl en zullen we u graag verder helpen!